Petra Nieminen utsedd till Månadens Spelare i SDHL – skänker prispengar till Luleå Hockeys flickverksamhet

Petra Nieminen är Månadens Spelare i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Nieminen nu valt att ge till Luleå Hockeys flickverksamhet. – Det har varit fantastiskt att se hur flickverksamheten inom Luleå Hockey växt fram de senaste säsongerna. Därför känns det jättebra att kunna stötta dem ytterligare eftersom de är vår framtid, säger Petra Nieminen.

Svenska Spel och SDHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I februari föll deras röster på Petra Nieminen som avslutade grundserien med elva mål på sex matcher och är en viktig anledning till att Luleå/MSSK kunde säkra seriesegern i SDHL.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Luleå Hockey kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsso