Patrik Karlkvist utsedd till Månadens Spelare i SHL – skänker prispengar till sin förening IK Oskarshamn

Patrik Karlkvist är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Karlkvist valt att ge till IK Oskarshamn. – Jag har valt att skänka pengarna till IK Oskarshamns barn- och ungdomsverksamhet. Hockeyintresset är stort i Oskarshamn och det känns fint att ge tillbaka till en förening som betyder mycket för mig, säger Patrik Karlkvist.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I september/oktober föll deras röster på Patrik Karlkvist som har fått en succéstart på säsongen och ligger trea i SHL:s poängliga med 10 mål och 9 assist på 14 matcher. I tisdags blev Karlkvist också uttagen till truppen som ska spela för Tre Kronor i Karjala Tournament.

– Jag tycker att jag har startat bra, jag hade bra utdelning i början, kanske inte assistmässigt men sen small det ju till där hemma mot Rögle med sex assist. Bra start, inte för mycket upp och ner. Rent lagmässigt hade vi så klart velat ha lite fler trepoängare. Vi har ju vunnit alla matcher som gått till overtime och straffar, men jag hade hellre haft fler trepoängare, säger forwarden Patrik Karlkvist.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsstrateg på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att IK Oskarshamn kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.