Patrik Hofbauer ny vd för Svenska Spel

Svenska Spels styrelse har utnämnt Patrik Hofbauer till ny vd för Svenska Spel. Han efterträder Lennart Käll som tidigare meddelat att han avgår för att övergå till egen verksamhet och styrelseuppdrag. Patrik Hofbauer är 49 år och är idag vd för Telenor Sverige. Han tillträder befattningen som vd och koncernchef för Svenska Spel senast i mitten av december 2018.

Patrik Hofbauer har gedigen erfarenhet av ledande befattningar och förutom sin nuvarande roll som vd för Telenor Sverige har han tidigare varit vd för Telenor Broadcast, Canal Digital, NEC Skandinavien och Clear Channel. Han har också varit professionell ishockeymålvakt då han under totalt tio år spelade i Örebro, Björklöven och Djurgården.

– Jag är glad att välkomna Patrik Hofbauer till Svenska Spel. Hans erfarenheter från såväl näringslivet som idrottsrörelsen kommer att bli mycket värdefulla, särskilt med tanke på att Svenska Spel står inför en spännande tid med den nya spellagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet. Jag är övertygad om att Patrik Hofbauer är rätt person att leda bolaget på den nya spelmarknaden, säger Erik Strand, ordförande Svenska Spel.

– Svenska Spel har en stark position, ett starkt varumärke och står inför spännande utmaningar i och med den nya spellagstiftningen. Jag gillar kopplingen mellan näringsliv och idrott som ligger mig varmt om hjärtat. Nu ser jag mycket fram emot att leda bolaget in i nästa fas tillsammans med medarbetarna på Svenska Spel, säger Patrik Hofbauer.

Svenska Spels nuvarande vd Lennart Käll avgår den 19 juli. Under perioden fram till dess att Patrik Hofbauer tillträder har styrelsen utsett Svenska Spels nuvarande finansdirektör och vice vd Marie Loob till tillförordnad vd.

För mer information kontakta:
Lotta Örtnäs, tf. presschef Svenska Spel, mobil 070-660 78 27