Olympierna vinner med hjärtat och körar den officiella OS-låten

Silvana Imam och Lune gör den officiella svenska OS-låten men kören utgörs av olympierna själva. I det senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna följa med när Sofia Mattsson och Petter Menning spelar in sina körslingor till ”Vinner Med Hjärtat”.

Det är den 4 maj och 80 dagar kvar till OS. Sofia Mattsson och Petter Menning är på plats i FMLY Studios i Stockholm där de träffar artisten och låtskrivaren Lune, som tillsammans med Silvana Imam gör den officiella svenska OS-låten. Låten, som hyllar traditionen av att samlas och förenas i en inkluderande och kärleksfull ceremoni, köras av många av de svenska olympierna, bland annat Sofia och Petter.

– När jag fick höra låten så var det enda jag kunde tänka på att den här vill jag lägga till i min träningslista, till min spellista och jag vill göra det nu. För man blev verkligen riktigt taggad, både att låten var skitbra och av själva budskapet att man vinner med hjärtat, och det är verkligen så sant, berättar Sofia Mattsson.

– I huvudet kom jag iväg till Tokyo, tänkte mig den här och smälla på den på hög volym. Men även nu inför OS och träna till den, det blir häftigt, säger Petter Menning.

– Budskapet, att så länge det kommer från hjärtat och vi ger allt så går det inte att förlora, det är så jag ser på det också, berättar Petter.

Att vara med och köra på låten menar Sofia Mattsson var en av de läskigaste sakerna som hon gjort på länge.

– Man är inte rädd för så mycket annat, att kasta sig upp och brottas med människor och mycket annat. Men att ställa sig i en musikstudio, det är läskigt, konstaterar hon.

Se hela avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play