Nynäshamn IF Hockey Clubs arbete för att fler ska upptäcka glädjen i ishockeyn uppmärksammas – prisades under Tre Kronor Hockeyskola-dagen

I mars genomförde Svenska Ishockeyförbundet den första internationella Tre Kronor Hockeyskola-dagen. Syftet var att sprida glädje för de barn som redan är aktiva men också att fler barn ska komma i kontakt med ishockeyn och den lokala föreningen. I samband med dagen fick Nynäshamn IF Hockey Club ta emot pris för sitt arbete med att sänka tröskeln till ishockeyn och rörelse. – Som klubb är vi stolta över att få det här erkännandet från Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet. Vi planerar att använda prispengarna på 5000 kronor till att fortsätta få unga att testa på ishockey. Tusen tack, säger Anthony Fitzgerald, materialare på Nynäshamn IF Hockey Club.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de allra yngsta. Fokus är att lära sig att åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Idén till den nationella TKH-dagen är ett initiativ som kommer direkt från rörelsen.

– Våra hockeykonsulenter genomför uppföljningsträffar för Tre Kronors Hockeyskola där våra föreningar får diskutera verksamheten. Vi får ofta in en mängd bra tankar och förslag på hur vi kan utveckla Tre Kronors Hockeyskola och den nationella TKH-dagen är en sådan idé. Vi har sett liknande arrangemang runt om i landet där föreningar gör något extra för barnen och det känns roligt att vi nu kan genomföra den här dagen på nationella nivå, säger Sofie Wallin, utvecklingsansvarig föreningar på Svenska Ishockeyförbundet.

I samband med TKH-dagen valde Svenska Ishockeyförbundet att tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, prisa en förening som verkligen tog tillfället i akt att anordna prova på-tillfällen och sänka tröskeln till rörelse. Det står nu klart att vinnarna är Nynäshamn IF Hockey Club.

– Nynäshamn IF Hockey Club gjorde ett fantastiskt jobb under TKH-dagen. Alla var välkomna, både de som redan spelar och de som var intresserade av att börja. Att de dessutom involverade juniorspelarna som förebilder gör att de känns som helt rätt mottagare av vårt pris, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

– Vi på Nynäshamns IF Hockey Club kände direkt att hela klubben skulle vara delaktiga i firandet av den första nationella TKH-dagen. Vi ordnade extra istid och bjöd in alla barnen från vår hockeyskola. Vi bad även de som ville att ta med en vän för att testa på ishockey. Spelare från vårt damlag, vårt flicklag samt våra ungdomar och juniorspelare var på isen tillsammans med våra fantastiska ledare från hockeyskolan. Gemensamt ordande de roliga aktiviteter för både de som redan går på vår hockeyskola och våra gäster. Vi rekommenderar verkligen alla föreningar som kan att vara en del av nästa TKH- dag, säger Anthony Fitzgerald, materialare på Nynäshamn IF Hockey Club.