Nya Vegasautomaterna ger spelarna ännu bättre koll

En ny generation Vegasautomater med ännu starkare inbyggt spelansvar är nu på väg ut i landet. Bland annat måste man sätta obligatoriska förlustgränser och har möjlighet att stänga av sig från spelande direkt i automaten.

Den nya generation av Vegasautomater som nu rullas ut över landet ger ännu bättre möjligheter för spelaren att hålla koll. Spelaren måste sätta obligatoriska förlustgränser och ges också möjlighet att stänga av sig från spelande direkt i automaten. Samtidigt med detta moderniseras både inloggning och betalningslösningar. Magnus Lannersund, avdelningschef för Vegas, berättar mer:

”2005 lanserade Svenska Spel en ny generation Vegasautomater. Samma automater som idag, 14 år senare, fortfarande finns på krogar och i bingohallar runt om i landet. Sedan dess har den tekniska utvecklingen varit enorm. Tänk bara på mobilerna: 2005 hade vi telefonen för att ringa i, sms:a och kanske spela lite snake då och då. Det heta och senaste var vik-telefonerna.

Redan i mitten av 2010-talet insåg vi att vi snart skulle sitta med gammal teknik och en betydligt sämre spelupplevelse. Vi kunde också konstatera att vår tekniska plattform snart skulle vara utdaterad, att användbarheten måste förenklas och att vi behövde förenkla inloggning och betalningslösningar. Och, framförallt, behövde vi utveckla vårt spelansvarsprogram till att bli ännu starkare! Vi har länge jobbat med att utveckla detta – och nu har vi äntligen lanserat det!

När den nya spelmarknaden kom vid årsskiftet, med nya legala krav, genomförde vi en del förändringar  mot spelaren. Bland annat innebar det att våra spelare fick sätta om sina gränser i fråga om tid och pengar. Sedan dess har vi lanserat kanske det största vi gjort på länge: inloggning med mobilt BankID – något som har mottagits mycket väl. Närmare hälften av de som idag spelar Vegas, använder BankID som inloggning.

Den 15 april i år hade vi nästa stora lansering. Då påbörjade vi utrullningen av en helt ny generation Vegasautomater. Sedan dess har fler än 500 restauranger och bingohallar runt om i landet utrustats med över 1 500 splitter nya spelautomater. Det vi får höra är att våra spelare verkligen uppskattar den enklare navigeringen, det nya förstärkta spelansvaret där spelaren måste sätta ett antal olika gränser innan spelet kan börja och möjligheten att stänga av sig från fortsatt spel direkt i automaten.

Vårt fokus framåt är förstås att fortsätta rulla ut de nya automaterna och ta in de gamla för destruktion, men vi har även en stor nyhet som kommer under hösten. Då ska vi lansera Swish som komplement till kontantbetalning. Det är en efterlängtad funktion, både av kunder och av våra affärspartners.”

MAGNUS LANNERSUND
Avdelningschef, Vegas