Nu startar VM i e-sport i Taiwan

Svenska e-sportslandslaget på plats i Taiwan

Representanter från 48 länder är på plats i Taiwan för att göra upp om världsmästartitlarna i e-sport. Svenska landslaget består av elva personer som tävlar i spelen Counterstrike, Tekken 7 och League of Legends.

Sedan i våras är Svenska Spel huvudsponsor till e-sportlandslaget. Sponsringen är en långsiktig satsning där Svenska Spel ska bidra med såväl ekonomiskt stöd som kompetens för att skapa optimala förutsättningar inför och under mästerskap.

– Vi ser stor potential i e-sport och vill framöver kunna erbjuda spel på e-sport. Avtalet med SESF ger oss unika aktiveringsmöjligheter och chanser att kommunicera med och erbjuda relevanta erbjudanden till en ny målgrupp. Kan vi dessutom vara med och bidra till att höja intresset och statusen för e-sportlandslaget så är det positivt, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Världsmästerskapet i e-sport avgörs 9 – 12 november och efter ett nervkittlande kval i Stockholm i september stod det klart att Christoffer ”Cyrox” Molander representerar Sverige i Tekken 7. Counterstrike laget består av Aron ”xajdish” Fredriksson, Alfred ”RuStY” Karlsson, Hugo ”HugoXD” Hallgren, Hugo ”ZER” Halvorsen och Benjamin ”Bendji” Söderena.

League of Legends laget består av Jakob ”Cookie” Fransson, Calle ”Dragane” Dargren, Sebastian ”Sedholm” Edholm, Erik ”Treatz” Wessén och Olof ”Flaxxish” Medin

– Lagen har en väldigt hög nivå och chansen till medalj är stor, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Här finns Sveriges matchtider.

Här kan du läsa mer om Svenska Spels sponsring.