Nu börjar sommarjobbet – i morgon kan stavhoppsstjärnan ringa miljonvinnare

I morgon, på Sveriges nationaldag, börjar stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson sitt sommarjobb som vinnarkommunikatör på Svenska Spel. Om lördagens Lottodragning resulterar i någon miljonvinst kommer vinnaren få ett överraskande samtal av vm-sexan från ifjol.
– Det är pirrigt, skrattar Angelica Bengtsson.

Hur känns det inför första samtalet?
– Det är pirrigt! Det är nervöst att göra något nytt, men det känns också väldigt spännande och jag ser fram emot att höra hurrarop och andra människors livshistorier.

Har du tänkt på hur du ska lägga upp samtalet?
– Jag var och träffade mina nya kollegor i måndags och de berättade hur de brukar göra, och det känns tryggt med ett bra stöd från dem. Men jag kan tänka mig att varje samtal kommer vara unikt och det blir spännande att se vart det leder.

Om du fick önska, vad är det för typ av vinnare du skulle vilja prata med?
– Jag blir glad oavsett vem det är som vinner. Men det hade varit kul om det var någon som sparar till något specifikt som de plötsligt har råd med, ett hus eller en resa eller så.

– Det hade också varit kul med någon från norra Sverige eller från Dalarna. Jag blir bara glad av deras dialekter, speciellt dalmål där de nästan sjunger när de pratar. Jag är ju från södra Sverige, så de dialekterna hör man mer sällan.

Hur stor vinst hoppas du att det blir?
– Alla vinster blir ju väldigt roliga att förmedla, men över fem miljoner kronor hade varit extra roligt då det blir en väldigt stor omställning. Då skulle man verkligen kunna byta nivå på hus om det till exempel är det man satsar på.

Angelica Bengtsson är en del av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma satsning på tio aktiva och ett lag och deras resa mot OSTeam Svenska Spel