Novalie vinner totalen och säsongens sista SSS

Säsongens sista deltävling i Swedish Snowboard Series, SSS, avgjordes i Funäsdalen. Efter en vinst tog Novalie Engholm hem totalsegern och prischecken på 15 000 kronor. 

Säsongens sista deltävling av Swedish Snowboard Series bjöd på en kreativ park, äkta aprilväder och spännande dueller. Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor delades ut till vinnarna i seniorklassen och inte mindre än 15 000 kronor gick till seriens totalsegrare. Trots att vädret bjöd på allt ifrån sol, vind, snö och flatljus levererade Funäsdalen en fantastisk park och tävlingssäsongen avslutades med flaggan i topp.

– Helgen har varit jättelyckad med tanke på vädret som vi också hade i åtanke när vi byggde parken. Vi gjorde de stora hoppen lite mindre för att inte behöva riskera att ställa in, säger Micke Dabrowski, parkansvarig i Funäsparken.

Innan säsongens sista tävlingen låg Novalie Engholm, HAK Freeride, i toppen av totalrankingen. Hon var tätt följd av Vilds Edwins, Massa Brudar och Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina Klubb, som med ett bra resultat hade chansen att utmana om totalsegern. Men Novalie Engholm bjöd aldrig riktigt in dem i matchen och säkrade totalsegern när hon tog hem säsongens tredje vinst i Swedish Snowboard Series.

– Det gick faktiskt superbra, över förväntan, säger hon.

Novalie Engholm avslutade tävlingssäsongen på topp och landade en frontside 720 i andra åket, något hon aldrig har gjort i ett slopestyleåk innan.

– Först satte jag ett ”sejf” åk som jag hade övat på hela veckan under Progsession lägret. Jag ledde efter första åket men ville hålla mig till min plan. Så i andra åket satte jag min första frontside 720 någonsin i ett slopestyleåk. Det var kul att avsluta på det sättet, säger Novalie Engholm.

Lördagens seger gav Novalie Engholm och hemmaklubben HAK Freeride 10 000 kronor att dela på i form av Svenska Spels Hejapris. Priset ska gynna både åkarnas egna elitsatsning och gräsrotsverksamheten ute i landets föreningar. Tack vare moderklubben HAK Freeride har Novalie Engholm möjligheten att träna efter att säsongen egentligen har avslutats.

– Vi ska styra upp några dagar i Härnösand för att åka och utvecklas när dem har stängt backen, säger Novalie Engholm.

Efter en framgångsrik säsong med bland annat tre segrar på Swedish Snowboard Series och två SM-guld ser hon nu fram emot att bli ännu bättre.

– Nästa säsong vill jag bara utvecklas och se hur långt jag kan nå, säger Novalie Engholm.