Norsk Tipping väljer spelansvarsverktyg från Svenska Spel

Nytt avtal. Konsumentskyddet är centralt för Norsk Tipping, som förlänger samarbetet med Svenska Spels Playscan.

Norska statliga spelbolaget Norsk Tipping väljer efter en omfattande upphandling att skriva avtal med Svenska Spel för rätten att använda spelansvarsverktyget Playscan.

– Playscan har en nyckelroll i vårt arbete för att förhindra spelproblem, säger Bjørn-Helge Hoffmann, spelansvarschef på Norsk Tipping. 

Ett starkt konsumentskydd spelar en central roll för både Svenska Spel och Norsk Tipping. Nu väljer det norska spelbolaget att fortsatt köpa in Svenska Spels responsible gaming tool (RGT) spelsansvarsverktyget Playscan. Avtalet löper upp till sex års tid.

– Vi är mycket glada över att vi får möjlighet att fortsätta det goda samarbetet med Svenska Spels Playscan. Verktyget och riskanalysen av våra spelare har en nyckelroll i vårt arbete för att förhindra spelproblem, säger Bjørn-Helge Hoffmann, spelansvarschef på Norsk Tipping.

Samarbetet startade redan 2014 då Norsk Tipping valde Playscan för att göra sitt spelansvar mätbart. Ett mätbart spelansvar är en grund för att veta om och var spelansvarsinsatser behöver sättas in. Norsk Tipping har därefter stärkt sina spelansvarsinsatser med proaktiva telefonsamtal i ansvarssyfte. Något som Svenska Spel även jobbar aktivt med.

– Viktigt för Norsk Tipping är att verktyget vilar på evidens och kunskap om spelproblem – något vi arbetar med varje dag. Med sitt driv för spelansvar är Norsk Tipping en mycket viktig partner för oss, säger Annika Hjälm, chef Playscan, Svenska Spel.

 

Playscan är ett spelansvarsverktyg som ägs och utvecklas av Svenska Spel. Verktyget identifierar riskfyllt spelande och kommunicerar med kunder som visar tecken på förhöjd risk för att utveckla spelproblem. Verktyget erbjuder med sin riskanalys spelbolag en möjlighet att mäta, följa och agera på riskfyllt spelande i sin kundbas. Här läser du mer om Svenska Spels spelansvar.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Hanna Radtke Bergström, pressinformatör, Svenska Spel tel. 073-655 16 81

Katja Männer, kommunikatör, Playscan, tel. 070-211 39 79