Noora Tulus utsedd till Månadens Spelare i SDHL – skänker prispengar till Luleå Hockeys flickverksamhet

Noora Tulus är Månadens Spelare i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Tulus valt att ge till Luleå Hockeys flickverksamhet. – Jag vill stötta dem, ge dem det lilla extra så att flera tjejer kan börja spela hockey, säger Noora Tulus.

Svenska Spel och SDHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I september/oktober föll deras röster på Noora Tulus som leder poängligan och är en viktig anledning till den flygande start som Luleå HF/MSSK har fått på säsongen.

– Wow. Det känns bra. Oväntat. Kul. Och stort. Ligan är ju en av de bästa som finns och det finns många bra spelare i ligan så att bli utsedd till Månadens Spelare är stort, säger forwarden Noora Tulus.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsstrateg på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Luleå Hockey kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.