Nils van der Poels fina gest efter succén på Idrottsgalan – skänker 100 000 kronor till SK Trollhättan

Under måndagens Idrottsgala fick Nils van der Poel motta flera utmärkelser, bland andra årets prestation och årets manliga idrottare. De två utmärkelserna innebar också att van der Poel fick ta emot två stycken Hejapriser värda 50 000 kronor var, som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Nils van der Poel väljer nu att skänka prispengarna till SK Trollhättan där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Jag har valt SK Trollhättan som ett tack för allt det som klubben gjort för mig och för kärleken jag får se i ungdomarnas ögon på deras träningar, säger den dubbla OS-guldmedaljören.

Nils van der Poel var idrottsgalans stora vinnare och fick bland annat ta emot utmärkelsen för årets prestation och årets manliga idrottare. Världsrekordhållaren fick därmed även ta emot två stycken Hejapriser som delades ut i samarbete med galans huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset innebär att Nils van der Poel får totalt 100 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet.

SK Trollhättan där Nils pappa Göran van der Poel är kassör beskriver Trollhättansonen som en viktig förebild.

–– Nils positiva inställning till andra och betydelse som förebild för våra ungdomar är exceptionell. Han ser alla och har en fin distans till sin egen person. När sedan Nils är hemma under skridskosäsongen, så bistår han våra ungdomar/aktiva på deras träning. En bättre förebild finns inte, säger Göran van der Poel.

– Priset gör det möjligt för oss att bistå våra ungdomar. Vi kan uppgradera vårt material samt stötta ungdomarna ekonomiskt i samband med tävlingar och läger. Detta är viktigt, så vi kan ta emot fler samt kunna behålla ungdomarna inom idrotten över en längre tid, fortsätter Göran van der Poel.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Idrottsgalan känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att SK Trollhättan kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.