Medel till volleybollföreningar genom Hejapriset

I det nyligen avslutade EM-kvalet i volleyboll utsågs Isabelle Haak och Viktor Lindberg till Sveriges bästa spelare på dam- respektive herrsidan. Därmed fick Haak och Lindberg även motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse. Priset innebär 5 000 kronor var att donera till valfri volleybollklubb. Det står nu klart att Haak valde moderklubben Engelholms VS och Lindberg hemklubben Vingåkers VK.

I herrlandslaget utsågs Bundesligaspelaren Viktor Lindberg till vinnare av Hejapriset:

– Jag har VVK att tacka för mycket av min framgång, det var där allt startade för mig, säger Frankfurtproffset Viktor Lindberg.

I damlandslaget utsågs Turkietproffset Isabelle Haak till mottagare av Hejapriset:

– Jag började min karriär i EVS och det var fantastiskt lärorikt. En kul miljö och många duktiga tränare och spelare, säger volleybollstjärnan Isabelle Haak.

Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet är glad över de extra medlen till föreningarna.

Väldigt uppskattat och roligt med Hejapriset och att det även ger en förening extra draghjälp till verksamheten, speciellt i dessa utmanande tider. Priset innebär viktiga pengar till föreningar som sätter sin omgivning i rörelse och som bidrar med mycket positivt lokalt i samhället.

Hejapriset är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse som drivs gemensamt av Svenska Spel, Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden, med målet att sänka trösklarna för att fler ska komma i rörelse genom idrotten.

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.

Foto: Robert Boman