Medel till lokala orienteringsföreningar genom Framåt för fler i rörelse

Under hösten har de svenska mästarna i orientering korats. I samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma projekt Framåt för fler i rörelse har även ett prestationspris delats ut.

Prestationspriset har delats ut till de som har gjort de bästa prestationerna i förhållande till sin förmåga och vinstpengarna går till orienteringsföreningarnas verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Alice Hugosson, Gustav Bergman, Martin Regborn, Sanna Fasth, Emma Bjessmo, Axel Granqvist och stafettlaget Markbygdens OK har alla vunnit 5000 kronor att donera till valfri förening.

– Det känns självklart att dela på vinstsumman, hälften till min moderklubb Sundsvall OK och hälften till hemklubben IFK Lidingö. Jag har varit aktiv hela livet och mår fantastiskt bra av att komma ut, hoppas att medlen gör så att fler upptäcker glädjen i att orientera, säger Alice Hugosson.  

Gustav Bergman valde hemklubben OK Ravinen. 

– OK Ravinens ungdomsverksamhet har hållit hög kvalitet under lång tid, och jag är väldigt imponerad över hur duktiga ungdomsledarna har varit på att fånga upp ungdomarna från icke-orienterar-familjer och engagera föräldrarna i orienteringssporten, säger Gustav Bergman.   

–  Att få fler människor i rörelse är så viktigt för folkhälsan. Hos våra orienteringsföreningar finns alla möjligheter till rörelse och däär alla varmt välkomna. Vi pratar ofta om att vi ska fokusera på prestation – inte resultat, så det här priset är helt rätt i tiden och vi hoppas verkligen att det ska göra skillnad för föreningarna, säger Susanne Söderholm, generalsekreterare för Svenska Orienteringsförbundet.  

Framåt för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.    

– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Orienteringsförbundet och dess föreningar gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att vinstsummorna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåt för fler i rörelse.   

Lista över vinnarna 

Alice Hugosson donerade sina vinstpengar till moderklubben Sundsvall OK och hemklubben IFK Lidingö. 

Gustav Bergman donerade sina vinstpengar till hemklubben OK Ravinen.  

Martin Regborn donerade sina vinstpengar till hemklubben Hagaby GoIF. 

Sanna Fasth donerade sina vinstpengar till moderklubben Boxholms OK. 

Axel Granqvist donderade sina vinstpengar till moderklubben OK Ravinen.  

Emma Bjessmo donerade sina vinstpengar till moderklubben Bromma-Vällingby SOK och hemklubben IFK Lidingö SOK. 

Stafettlaget Markbygdens OK donerade sina vinstpengar till hemklubben Markbygdens OK.

Läs mer om Framåt för fler i rörelse.