Medel till lokala cykelföreningar genom Hejapriset

I den nyligen avslutade skandinaviska cupen i e-cycling stod Marlene Bjärehed för en fantastisk insats när hon cyklade hem vinsten på damsidan. På herridan kom Marcus Dorsch fyra och blev därmed bäste svensk. I samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse fick båda motta Hejapriset. Prispengarna har de valt att donera till FK Trampen respektive Norhthern XC Sportsclub.

E-cycling eller virtuell cykling, har vuxit under de senaste åren. Sverige är idag en av de främsta nationerna inom grenen. När den första skandinaviska cupen avgjordes i slutet av mars visade Marlene Bjärehed och Marcus Dorch att de att verkligen tillhör eliten inom e-cycling. Som bäste svensk på respektive dam- och herrsidan fick Bjärehed och Dorsch motta Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse. Cyklisterna vann 5 000 kronor var att skänka till valfri cykelförening där prispengarna ska gå till cykelföreningens verksamhet för att få fler fysiskt aktiva.

– Jag har valt FK Trampen då jag vill pengarna ska gå till skånsk klubb med barn- och ungdomsverksamhet inom både MTB och landsvägscykling. Att få fler tjejer till cykelsporten ligger mig också varmt om hjärtat och jag vet att FK Trampen arbetar målinriktat med just det, säger Marlene Bjärehed.

– Jag är glad över att kunna bidra till Norhthern XC Sportsclubs ungdomsverksamhet. Medlen kommer att användas till diverse ungdomsträningar, säger Marcus Dorsch.

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

– E-cycling är ett väldigt fint exempel på hur Svenska Cykelförbundet arbetar för att utmana synen på traditionell träning och tävling. Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Cykelförbundet i deras verksamhet för att få fler fysiskt aktiva och att vi tillsammans kan skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett förutsättningar. Jag hoppas att vinstsumman kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.