Månlandskapet på vulkanön bjuder in till familjeäventyr under OS-förberedelserna

Naturen på Lanzarote fascinerar familjen Salminen och får dem att uppleva spännande äventyr tillsammans. Det i sin tur bidrar till att Max Salminen kan förbereda sig inför årets stora mål – OS i Tokyo – på ett ännu bättre sätt.

Det är den 24 januari och 180 dagar kvar till OS: Max Salminen är kvar på Lanzarote där han förbereder sig inför årets stora mål. Med sig har han familjen och de alla trivs väldigt bra på den spanska vulkanön.

– Vi tycker att vi har hittat ett litet paradis här. När vi kom hit för ett år sedan så var vi under det första lägret inne i Arrecife, huvudstaden på ön, och det var bra också. Men sedan drogs vi ned hit och här är det mer naturen och det råa som är det häftiga, berättar Max i det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

Livet på läger är hektiskt och Max har precis avslutat en regatta. Men just den här dagen är det vilodag och Max tar med familjen på utflykt. De fascineras mycket av vågorna som slår mot klippväggarna, och även om Max som seglare är van vid stora vågor menar han att det är först när de kommer in mot land som man förstår vilken kraft de bär med sig.

– Ute på vattnet rör det sig mest upp och ned.

Naturen på ön uppskattas också av familjen.

– Lanzarote har faktiskt rätt mycket coolt att bjuda på. När vi kom hit förra året tyckte jag att allting såg helt svart ut, det är som ett månlandskap. Men så fort man är här och läser lite guideböcker så upptäcker man plötsligt att Lanzarote har jättemycket coolt att bjuda på. Det är så annorlunda jämfört med hemma i Sverige eller många andra ställen i världen. Det är så häftigt vad naturen kan ge oss som familj på vår vilodag, säger Max fru Susanne.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play