Månadens Spelare skänker pengar till Tre Kronors Hockeyskola

Sydney Brodt är Månadens spelare i februari/mars. Linköpingsstjärnan fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som hon skänker till Tre Kronors Hockeyskola för tjejer i Linköping.

För första gången den här säsongen är det en annan spelare än Lara Stalder som får utmärkelsen Månadens spelare. Sydey Brodt tilldelas priset efter att ha gjort mer än ett mål per match i februari/mars. Hon gjorde sju mål på sex matcher, och dessutom noterades hon för fem assist. Brodt var direkt inblandad i 55 procent av Linköpings mål på de sex avslutande matcherna av grundserien.

Brodt tilldelas Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Brodt har valt att skänka pengarna till Tre Kronors Hockeyskola för flickor i Linköping, som man kan läsa mer om här.

– Jag är väldigt glad över den här utmärkelsen och det känns jättebra att donera prispengarna till nästa generations spelare. Jag vill bidra till att ge dem ännu bättre förutsättningar att utvecklas och lära sig att älska sporten som betyder så mycket för mig, säger Sydney Brodt.

Svenska Spel och SDHL utser varje månad Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media.