Månadens Spelare skänker pengar till minnesfond

Månadens spelare i februari och mars i HockeyAllsvenskan är Myles Powell i HV71. För det belönas han med Svenska Spels Hejapriset på 10 00 kronor. Pengar som han skänker till Stefan Livs Minnesfond.

Powell värvades till HV71 mitt under säsongen och har varit en bidragande faktor till Jönköpingklubbens fina presentationer efter årsskiftet. Precis som sin lagkamrat Fredrik Forsberg – som utsågs till månadens spelare i november ifjol – skänker han pengarna till Stefan Livs Minnesfond.
– Jag vet inte så mycket om svensk hockey och projekten här men har blivit upplyst om Stefan Livs Minnesfond som hjälper unga målvakter. Jag väljer att skänka pengarna dit. Jag tycker det är ett fint projekt och något som jag vill stötta. Ju bättre förutsättningar unga spelare får, desto större chans är det att lyckas.

Varför tror du att du blev juryns favorit?
– Det är egentligen inte min fråga att svara på och jag vet inte vilka andra spelare som varit aktuella, men det finns många bra spelare i ligan och juryn har säkert helt enkelt tyckt att jag varit lite bättre än de andra. Jag är nöjd med mitt spel den senaste tiden, jag har fått bra förtroende i HV71 och hittat fin kemi med mina lagkamrater.

Vad betyder det att få den här utmärkelsen?
– Det är alltid kul att bli uppmärksammad och det är ett bevis för att jag gör något bra, men samtidigt är lagets prestationer och att vinna matcher det viktigaste. Allt annat är sekundärt. Nu har vi fullt fokus mot slutspelet och tänker inte på annat.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser varje månad Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media.