Månadens spelare skänker pengar till fansens drömprojekt

Vad gör man om man blir utsedd till månadens spelare i SHL och belönas med 10 000 kronor via Svenska Spels Hejapriset? Max Véronneau i Leksands IF, vet.

Han skänker pengarna till Leksands Supporterklubbs kampanj för att återuppbygga Drömmarnas Arena som förstördes i en brand för ett par år sedan.

Den målfarliga kanadicken fick flest röster av juryn och är alltså Månadens Spelare i februari. För det belönas han med Svenska Spels hejapriset på 10 000 kronor. Pengar som nu går oavkortat till fansens projekt att återuppbygga Drömmarnas Arena, en isyta för spontanåkning och hockeylek för stora och små i anslutning till Tegera Arena.

Så här kommenterar Max utmärkelsen:

– Det är givetvis en stor ära att bli månadens spelare. Utmärkelsen är en bra reflektion på vilka talangfulla spelare som jag får spela med. Carter Camper, Patrik Zakrisson och nu senaste tiden Marek Hrivík har varit jättebra att spela med. Vi har en bra kemi tillsammans och förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga vidare på vår framgång för att ta en bra tabellplats inför slutspelet.

Vad säger du om säsongen så här långt?
– Säsongen har varit både upp och ner för oss så här långt men de senaste matcherna har varit väldigt viktiga för att vi ska ta oss till top sex. De har också hjälpt oss komma tillbaka i bra form så att vi spelar vår bästa hockey när det är slutspelsdags.

 Svenska Spel och SHL utser varje månad Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media.