Linus Omark – Månadens Spelare i mars

Linus Omark, Luleå Hockey, är Månadens spelare i mars. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Luleå Hockeys projekt Sant som syftar till att få fler att spela ishockey.

Efter att ha gått poänglös från de två första matcherna i mars växlade Linus Omark upp rejält. På de åtta efterföljande matcherna gjorde Luleåstjärnan hela 16 poäng (6+10). Vilket gjorde honom till den poängbäste spelaren i SHL under mars. I sex av månadens matcher gjorde Omark två poäng eller fler. Noterbart är att tre av hans mål under mars var matchavgörande. För det belönas han alltså med utmärkelsen ”Månadens spelare”.

– Det känns roligt att jag blev utsedd till Månadens Spelare i SHL. Vi som lag har gått bra och det märks att vi börjat varva upp inför slutspelet, säger Linus Omark.

Hur ser du på din och lagets säsong?

– Avslutningen på grundserien var bra. Jag tycker att vi har en fantastisk stämning i laget och det kan bära oss långt. Det är kul att slutspelet drar i gång och vi är laddade.

Omark tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

– Luleå Hockey driver projektet Sant som syftar till att få fler att spela ishockey. Den är en del av den framgångsrika flicksatsningen som klubben har gjort. Jag är glad att kunna bidra till att förhoppningsvis få fler att spela ishockey.

Svenska Spel och SHL utser varje månad Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media.