Linköpingsstjärnan Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan – skänker Hejapris till klubbens Fadderakademi

Linköping FC:s Uchenna Grace Kanu är Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i oktober och november.

Linköping FC:s Uchenna Grace Kanu är Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i oktober och november. 24-åringen fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som går till klubbens Fadderakademi.

Svenska Spel och Elitfotboll Dam utser varje månad under säsongen Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan. Säsongens sista vinnare är Linköping FC:s Uchenna Grace Kanu, som med sju mål under de sista omgångarna verkligen prickade in målformen under hösten.

– Jag vill tacka laget för deras support även om vi inte lyckades nå de mål vi satte upp för säsongen. Men vi slutade inte att jobba hårt och avslutade starkt. Jag tror att vi kommer göra det bättre och jobba ännu hårdare i framtiden för att nå våra mål, säger Uchenna Grace Kanu som riktar ett speciellt tack till de som betytt mest för henne under hösten.

– Ett speciellt tack till min familj, mina vänner och supportrar för deras fantastiska stöd. Ni har varit en stor del av min framgång och jag uppskattar er alla.

Som Månadens Spelare tilldelas Uchenna Grace Kanu Hejapriset av Svenska Spel på 10 000 kronor. Pengarna ska gå till ett av klubbens CSR-projekt och Linköping FC har valt Fadderakademin som de startade för sju år sedan.

– 2014 startade vi ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands FF, där spelarna i LFC är faddrar till de cirka 100 flicklag som finns i Linköpings Kommun. Spelarna i LFC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra flickorna till att fortsätta spela fotboll, berättar Paul Lindvall, ordförande i Linköping FC.

Sara Pettersson, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Elitfotboll Dam, hyllar Fadderakademin.

– OBOS Damallsvenskan är full av profiler, och att Linköping FC gör sina spelare till faddrar för hundratals fotbollsspelande tjejer i kommunen är ett utmärkt exempel på hur dessa profiler kan inspirera fler unga tjejer att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Förhoppningsvis sår de då frön hos en ny generation spelare som vi kanske får se i OBOS Damallsvenskan om några år. Om inte annat så uppmuntrar satsningen till rörelseglädje, och det är något vi på Svenska Spel brinner för, säger hon.

Månadens Spelare säsongen 2021

Elitettan
Oktober/november:
Angelina Thoreson, IK Uppsala Fotboll – Öppen Träning
September: Mathilda Johansson Prakt, IF Brommapojkarna – Mötesplats Västerort
Augusti: Monica Jusu Bah, Umeå IK – Vinterakademin
Juni: Henna-Riikka Honkanen, Umeå IK – UIK 360
Maj: Tabby Tindell, IFK Kalmar – Integrationsprojekt
April: Lisa Björk, Umeå IK – Sommar- och vinterakademin

OBOS Damallsvenskan
Oktober/november:
Uchenna Grace Kanu, Linköping FC – Fadderakademin
September: Stina Blackstenius, BK Häcken
Augusti: Mia Jalkerud, Eskilstuna United – JAG2030
Juni: Olivia Schough, FC Rosengård – Football for life
Maj: Madelen Janogy, Hammarby IF – Samhällsmatchen
April: Sveindis Jane Jónsdóttir, Kristianstads DFF – After School