Landslagsspelare ringer upp svenska fans under VM

Har du tips att dela med dig av direkt till landslagets superstjärnor? Är du nyfiken på stämningen i landslagstruppen? Eller vill du bara hylla, peppa eller kanske trösta våra svenska hjältinnor? Nu har du chansen. Det är många som står bakom landslaget i sommar, och under VM kommer spelarna att ringa upp svenska fans.

­– Hoppas mottagaren har laddat mobilen för jag är bra på att prata, säger Caroline Seger.

Bonjour, det är Kosse från Frankrike här! Så kan det låta när du svarar i telefonen i sommar. Tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel kommer landslagsspelarna Kosovare Asllani, Caroline Seger, Stina Blackstenius och Olivia Schough att ringa hem till svenska fans för att prata om allt mellan himmel och fotbollsplan.

– Vi vet att det är många som står bakom oss i sommar så det ska bli riktigt kul att prata med några av våra mest trogna fans, säger Kosovare Asllani.

På sajten pratamedlandslaget.se kan svenska fans registrera sina telefonnummer för chansen att få ett samtal under VM. Ringer det sedan från 072-971 23 25 så är det bäst att svara, för då är det någon av spelarna som ringer.

­– Det ska bli riktigt kul att prata med våra supportrar under VM. Efter en bra match ser jag fram emot skarpa matchanalyser. Vi får nog räkna med en hel del tips också, samtidigt som det kanske vore skönt att även prata om något helt annat än fotboll. Då tar jag gärna en schlagerälskare på tråden, skrattar Olivia Schough.

Midsommarfirande står också på samtalsagendan:
– Vi ska ju ta oss till slutspel, vilket innebär att vi missar midsommarfirandet hemma i Sverige. Det kommer jag att sakna, men jag får kanske ta del av fansens midsommar istället. Och jag firar ju faktiskt hellre ett guld tillsammans med supportrarna, säger Stina Blackstenius.

Caroline Seger hoppas att mottagaren inte har problem med språket:
– Hoppas de jag ringer förstår skånska, annars får vi starta en chattkonversation, säger Caroline Seger.

Anmälan till samtalslinjen är öppen fram till 9 juni.

– Eftersom det är många som står bakom landslaget i sommar så känns det väldigt roligt att som huvudsponsor bjuda de svenska supportrarna på denna unika direktlina. Själv skulle jag vilja fråga vad de gör mellan matcherna samt vilka de helst spöar i final, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

• • •

Filmer och bilder på spelarna finns här: http://bit.ly/pratamedlandslaget