Komikern Ellen Bergström hjälper Tre kronor inför Sweden Hockey Games och VM

Tre kronors materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål får hjälp av komikern Ellen bergström inför Sweden Hockey Games och VM.

Stockholm 2018-04-27

 

Anders ”Pudding” Weiderstål har varit materialförvaltare åt Tre Kronor sedan 1984. För första gången i karriären får han en prao när huvudsponsorn Svenska Spel ordnar så att komikern Ellen Bergström hänger med och (st)hjälper under en dag på jobbet.
– Det känns skönt och lugnande att veta att den dagen jag går i pension så finns återväxten där, säger ”Pudding”.

De flesta svenskar har sett en hockeymatch, men få vet vad som händer bakom kulisserna. Det är inte enbart spelet på isen som avgör matcher. Mycket beror på det arbete som sker utanför rinken där materialförvaltarna ofta har en viktig och omtyckt roll. För att belysa detta arbete ordnade huvudsponsorn Svenska Spel praktik åt Ellen Bergström hos Tre Kronors materialarlegendar ”Pudding”. Inför Sweden Hockey Games och VM slog Ellen följe på Pudding och testade på de varierande arbetsuppgifter som en materialförvaltare ansvarar för.

– Ellen har talang som materialförvaltare. Hon arbetar hårt och är inte rädd för att ta egna initiativ. Förslaget att spruta doftspray i handskarna är bara ett exempel på hur hon skulle kunna revolutionera yrket, säger Anders ”Pudding” Weiderstål.

Arbetsuppgifterna som Ellen fick testa på innefattade bland annat förberedelser inför träning, tvättning, slipning och reparation av utrustning. Dessutom tog hon egna initiativ, bland annat uppfann hon en materialarklocka och tog sig an den erkänt svettiga omklädningsrumdoften.

– Efter praktiken har mitt hockeyintresse vuxit enormt. Att arbeta som materialare var varierande, pyssligt och socialt. Det var även lite stressigt, de gör så himla många olika uppgifter. Men som tur är så var ”…och sen tar man en kaffe” en återkommande kommentar under dagen, så man fick lite ro också, säger Ellen Bergström.

Trots att Ellen försov sig första dagen på ”jobbet” så var hon mer än nöjd efter arbetsdagen:

– Det roligaste med praktiken var egentligen helheten och att få hänga med ”Pudding”. Han är en riktigt härlig person som jag hoppas få träffa fler gånger.

Nu återstår det att se om Ellens hårda arbete och slit avspeglar sig i Sweden Hockey Games och VM.

– Svenska Spel har varit Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor sedan 1990-talet och har från första parkett sett vilket fantastiskt arbete som sker bakom kulisserna för att landslagen ska få bästa tänkbara förutsättningar. I den här ”minidokumentären” försöker vi genom ”Puddings” arbete även gestalta vilket fantastiskt jobb som alla ideellt arbetade materialförvaltare gör runt om i Sverige. Dessutom lyckas vi även få reda på varför ”Pudding” kallas just ”Pudding”, säger Mats Einarsson, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

För att ta del av praktiken, besök Svenska Spels Facebook eller Instagram.

För mer information, kontakta Johan Söderkvist, PR, Svenska Spel 070-2453116