Kläppen Arena invigd – ger förutsättningar för träning utan snö

Första helgen i oktober invigdes Kläppen Arena, en träningsanläggning som gör det möjligt för snowboard- och freeskiåkare att träna hopp och trick året runt. Svenska Skidförbundets nya huvudsponsor Svenska Spel närvarade under invigningen, som arrangerades tillsammans med Team Sweden Snowboard och FreeskiPå plats fanns också åkarna i snowboard- och freeskilandslagen samt nyfikna besökare som fick chansen att testa allt som arenan har att erbjuda.

Kläppen Arena stod klar redan i mitten av sommaren, men det är först nu som den är officiellt invigd. Arenan erbjuder möjlighet att även under barmarkssäsong kunna träna på hopp och trick.

Redan under förra hösten var en stor airbag redo att användas och landslagen förlade då mycket träning i Kläppen. Det gav resultat direkt och bidrog till bland annat Oliwer Magnussons VM-guld i Big Air senare under säsongen.

Nu finns två hopp och en airbag, railpark, trampoliner, en miniramp och slackline redo att användas i Kläppen, både av landslagsåkare och nybörjare. Arenan lockar också landslag från andra länder.

Under invigningen var Sveriges bästa snowboard- och freeskiåkare på plats.

– Jag tycker att dagen var jättelyckad. Det var många barn som var peppade och några som lärde sig nya trick. Extra kul att vi var så många som samlades och körde samtidigt, säger snowboardstjärnan Sven Thorgren till Svenska Skidförbundets hemsida.

Delar ut Hejapris under Progressions läger
Svenska Spel, som sedan i somras är ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet, var en del av invigningen.

– Vi är väldigt stolta över vårt nya partnerskap med Svenska Skidförbundet och ser med glädje fram emot att följa med på den resa som Team Sweden Snowboard och Frieeski är ute på. En sådan här satsning, som ger möjlighet för såväl elitåkare som nybörjare att träna på hemmaplan under hela året, kommer leda till nya framgångar. Det är också glädjande att barn och unga får chansen att testa snowboard och freeski utifrån sina egna förutsättningar. Det ska bli otroligt roligt att följa Kläppen Arena och vad satsningen kommer att leda till, säger Linn Rydstedt, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Svenska Skidförbundet.

Kommande helg arrangerar Progression, ett projekt som jobbar för att ge stöd och utvecklingsmöjligheter till kvinnliga skid- och snowboardåkare i Sverige, ett läger för snowboardåkande tjejer i Kläppen Arena. Under lägret arrangeras en försäsongstävling och Svenska Spel kommer att dela ut ett Hejapris till den tjej som genom både beteende och åkning visar engagemang, utveckling och inspirerar andra. Priset är på totalt 10 000 kronor, där hälften går till åkaren och den andra hälften till hennes klubb.

–  Vi brinner för att barn och unga ska få möjlighet att utvecklas inom sin idrott, och det arbete som görs ute i landets alla idrottsföreningar är enormt viktigt. Därför är vi glada att genom Hejapriset visa vår uppskattning för allt fantastiskt arbete som våra föreningar gör, för det är de som fostrar morgondagens idrottsstjärnor, säger Linn Rydstedt.