Kajsa Nylander ny hållbarhetschef

Kajsa Nylander ny hållbarhetschef för Svenska Spel

Kajsa Nylander har utsetts till ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Hon kommer närmast från en tjänst som Sustainability Manager på Systembolaget och tillträder sin nya tjänst på Svenska Spel den 27 januari 2020.

Som hållbarhetschef kommer Kajsa Nylander att ansvara för Svenska Spel-koncernens hållbarhetsarbete där spelansvar, det vill säga att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt, är det viktigaste området.

– Kajsas gedigna bakgrund inom hållbarhet och förändringsarbete kommer vara till stor nytta för Svenska Spels hållbarhetsarbete med fokus på spelansvar. Hennes kompetens och erfarenhet ger oss bästa möjliga förutsättningar att ytterligare utveckla vår ledande position inom spelansvar. Med Kajsa ombord kommer vi att kunna ta nästa steg mot ännu bättre spelansvarsverktyg och minimera risken att spelare hamnar i spelproblem. Vårt mål är att våra kunder ska kunna ta del av underhållning och spelglädje i en trygg miljö och med kontroll över sitt spelande, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Kajsa Nylander har varit Sustainabilty Manager på Systembolaget sedan 2017 och har dessförinnan lång och gedigen erfarenhet av hållbarhetsarbete både i Sverige och internationellt, bland annat som Senior Manager för Climate Change & Sustainability Services på EY och vd för Respect Sustainable Business.

– Jag ser med stor glädje och entusiasm fram emot att börja min tjänst som hållbarhetschef på Svenska Spel. Den svenska spelbranschen är en bransch i förändring i och med den nya spellagstiftningen, vilket gör det till en väldigt spännande tid. Svenska Spel har redan ett gediget hållbarhetsarbete och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla arbetet både kring spelansvar och koncernens övriga strategiska hållbarhetsfrågor, säger Kajsa Nylander.

Kajsa Nylander efterträder Scarlett Roa som lämnar Svenska Spel i december. Tjänsten som hållbarhetschef ingår i Kommunikation och hållbarhet och rapporterar till kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält.