”Jag är glad, stolt och mycket lycklig”

Grattis Anders! Anders Blomstrand, hyllad eldsjäl inom Eskilstuna United, är den tredje Pia-stipendiaten. Här flankerad av Annica Svensson, med stipendiecheck och blommor.

Anders Blomstrand, snart 70 år och verksam i i Eskilstuna United, har tagit emot det tredje Pia-stipendiet. Anders är en riktig eldsjäl inom flick- och damfotbollen.

— Jag trodde Pia Sundhage ringde fel när hon hörde av sig. Men nu är jag glad, stolt och  mycket lycklig, sa Anders vid utdelningen, där spelare och andra hurrade och bjöd på tårta.

Anders ledarkarriär började efter aktiv karriär i moderklubben Skogstorps GoIF och flicklag. Det blev senare en sammanslagningen med Tunafors SK och senare bildandet av Eskilstuna United och ända till Allsvenskan, där han nu verkat länge och så även idag.

För sitt fantastiska intresse och slit för flick- och damfotboll fick Anders nu ta emot stipendiet på 50 000 kronor av Pia Sundhage.
— Anders är en riktigt eldsjäl, som dessutom vart med länge och det är sånt vi gillar, för det betyder att man gillar vår verksamhet.  Jag har stött på många ”Anders” i min karriär och de är väldigt viktiga för vår fotbollen, sa Pia Sundhage när hon delade ut stipendiet inför ögonen på hela Uniteds Allsvenska trupp med ledare.

Det var Anders döttrar som skickade in ansökan om stipendiet, och de var också på plats på Tunavallen.
— Vi är beroende av Anders omsorg, han är helt fantastisk. Han gör allt för oss, ja till och med köper mjölk åt  oss om vi så önskar, sa Lisa Dahlkvist, OS-hjälte 2016, bland annat.
Tidigare mottagare är Moa Anderssons minnesfond i Virserum och Inger Arnesson, som i 50 år lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort. Den totala stipendiesumman är på sammanlagt  500 000 kronor och de kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade, 50 000 kr vardera delas ut.

— Jag är väldigt glad att ha förmånen att kunna  fördela stipendiet med olika inriktningar, det här är bland det roligaste jag gjort, slutade Pia Sundhage.

Text /Jonas Nystedt

Anders Blomstrand med hela gänget i Eskilstuna United.

Anders Blomstrand med Pia Sundhage på Tunavallen.