Ishockeystjärnan donerar Hejapris-pengar till moderklubben

 Igår vann Tre Kronor över Tjeckien i Karjala Tournament. Målvakten Lars Johansson som var bäst på isen utsågs till matchens lirare och tog därmed även hem Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Lars Johansson valt att ge till Avesta BK. – Det är självklart för mig att välja min moderklubb Avesta BK, säger Lars Johansson.

I Tre Kronors match mot Tjeckien under Karjala Tournament fick matchens lirare även motta Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Lars Johansson storspelade i målet när Tre Kronor vann och blev därmed utsedd till matchens lirare samt fick ta emot Hejapriset. Förutom äran innebar det också att Lars Johansson vann 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening.

– Jag startade min karriär i Avesta BK och de har betytt otroligt mycket för mig. Jag är glad för möjligheten att kunna ge tillbaka till dem, säger Lars Johansson som till vardags spelar i KHL.

Avesta BK är tacksamma och väldigt stolta.

– Vi är glada att se Lars lyckas utanför Sverige. Lars har etablerat sig som en riktigt duktig målvakt i Ryssland och vi är otroligt glada och tacksamma för att han fortfarande tänker på oss. Spontant tänker jag att pengarna nog kommer att gå till våra målvakter på något vis, kanske en utbildning. Det känns ju passande med tanke på att Lars är målvakt, säger Johan Söder, ordförande Avesta BK.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit och genom Hejapriset möjliggör vi för eliten att ge tillbaka de till föreningar som betytt mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Avesta BK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet