Isak Dahlin gästar nykomlingen AIK i tredje avsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan

Efter fem år i Elitettan är det dags för AIK att göra comeback i OBOS Damallsvenskan. I det tredje avsnittet av Studio Oddsets reportageserie Road to OBOS Damallsvenskan tar sig Isak Dahlin till Skytteholms IP för att prata om truppen, ambitioner, taktik och visioner med spelare och ledare.

Den tidigare Hammarbytränaren Isak Dahlin åker inför säsongsstarten av OBOS Damallsvenskan runt och besöker seriens alla klubbar. Han träffar personerna runt omkring lagen och pratar om utmaningar, ambitioner och tankar inför säsongen. I det tredje avsnittet besöker Isak Skytteholms IP där nykomlingen AIK huserar.

Där träffar han bland annat 17-åriga stjärnskottet Rosa Kafaji, som debuterade i AIKs A-lag 2019 och som i vintras också blev uttagen till A-landslagstruppen. Isak träffar också den finländska ledarduon Maiju Ruotsalainen och Anne Mäkinen för samtal om truppens sammansättning, taktik, strategi, visioner och ambitioner. Maiju gör sin första säsong som tränare för AIK, men har en lång tränarkarriär bakom sig och har bland annat varit assisterande förbundskapten för det finska damlandslaget. Anne är i sin tur en legendar inom damfotbollen, och har bland annat blivit utnämnd till amerikanska ligans bästa spelare. Sedan 2019 är hon sportchef i AIK, en klubb hon också representerat som spelare.

Se hela avsnittet på Svenska Spel Sport & Casinos Youtube-kanal.