Internationella träningsläger underlättar i uppladdningen inför OS

Anna Bernholm ser många fördelar med att vara ute på träningsläger. Då kan hon helt och hållet koncentrera sig på träningen och också få möjlighet till bra internationell sparring. Det berättar hon i det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 11 februari och 162 dagar kvar till OS i Tokyo. Judokan Anna Bernholm är hemma i Stockholm och tränar, men bara en vecka tidigare var hon på träningsanläggningen Playitas på Fuerteventura, som är officiell svensk olympisk camp, med stora delar av judolandslaget.

– Det var ett litet landslagsläger. Vi åkte dit för att kunna köra bra kvalité på judon och annan träning också, berättar Anna.

Och att vara ute på läger är något som Anna och teamet runt henne har fokuserat mycket på den senaste tiden. Anledningen är att försöka få så mycket internationell sparring som möjligt. På läger blir livet också mycket enklare när hon helt och hållet kan koncentrera sig på träningen.

– När man åker iväg till ett sådant ställe, där är verkligen allt anpassat för att det ska vara så optimalt som möjligt för oss. Vi bor i små lägenheter där på området och vi äter bara 50 meter därifrån och träningshallen är också ungefär 50 meter därifrån. Allting är väldigt nära och det gör att det blir väldigt enkelt jämfört med här hemma där man måste fixa allting själv. Kan man få en sådan lyx och få allt serverat så underlättar det. Det är verkligen en fördel.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play