Innebandyn tar krafttag mot matchfixning

Svenska Innebandyförbundet tar tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet ett krafttag mot matchfixning. Under säsongen kommer RF:s samordnare mot matchfixning Johan Claesson besöka samtliga SSL-klubbar och föreläsa om matchfixning och uppgjorda matcher. Foto: Anders Wiklund/TT

Svensk elitinnebandy kommer göra allt den kan för att motverka uppgjorda matcher. Det glasklara budskapet skickades på upptaktsträffen i tisdags.

Svensk innebandy har varit förskonat från uppgjorda matcher. Endast ett fall om misstänkt matchfixning finns rapporterat, SSL-matchen mellan Växjö och Höllviken, säsongen 2017-2018. Utredningen lades senare ner av Svenska Innebandyförbundet.

Frågan om matchfixning tas dock på största allvar av Svenska Innebandyförbundet. Under säsongen kommer samtliga Superligaföreningar få besök av Johan Claesson, Riksidrottsförbundets samordnare mot matchfixning. Information och föreläsning mot matchfixning står på programmet. Till sin hjälp kommer han bland annat ha Svenska Spels matchfixning- och spelansvarsutbildning som riktar sig till idrottare.

– Nu har vi i och för sig inte sett några uppgjorda matcher inom innebandyn. Men det är viktigt med förebyggande arbete. Det vi sett inom fotbollen kan lätt smitta till andra idrotter. För innebandyns del gäller det att vara vaksam, säger Claesson.