Inför träningsmatcherna mot USA och Polen – landslagsstjärnorna gästar Heja-studion

Det svenska damlandslaget i fotboll är just nu samlat för att ladda upp inför sommarens stora mästerskap, OS i Tokyo. I två träningsmatcher, mot regerande världsmästarna USA och mot Polen, ska taktiken slipas och truppen spelas samman. I Svenska Spels Heja-studio berättar stjärnorna Stina Blackstenius och Jennifer Falk samt förbundskapten Peter Gerhardsson om hur uppladdningen ser ut och vad de vill ha svar på efter de två träningsmatcherna.

Fotbollsstjärnorna Stina Blackstenius och Jennifer Falk är båda regerande svenska mästare med BK Häcken (f d Kopparbergs Göteborg FC), men i landslaget har de lite olika erfarenhet. Stina har 60 landskamper i bagaget och har också såväl OS-silver som VM-brons hemma i prisskåpet, medan Jennifer gjorde landskampsdebut i fjol. Nu ska de båda försöka övertyga förbundskaptenerna Peter Gerhardsson och Magnus Wikman att de ska ha en plats i den trupp som ska spela OS i sommar.

I Svenska Spels Heja-studio berättar de båda om livet under landslagssamlingen och om förväntningarna inför OS.

– Det blir mycket pingis. Spelar spel, kort och pingis, berättar Jennifer Falk som också hävdar att hon är landslagets bästa pingisspelare.

– Men jag har spelat tennis innan, så det är ju en liten fördel, säger hon.

Ska fortsätta på samma spår
Att det börjar närma sig OS-uttagning är något som de båda känner av. Stina Blackstenius, som alltså var med senast Sverige spelade OS, berättar att laget nu fortsätter slipa på sådant de jobbat med under lång tid.

– Det gör vi hela tiden, på samlingar och på träningar och tar alla tillfällen vi kan egentligen, både med möten som vi har här på hotellet och i träning och match som sagt. Vi ska inte göra något annorlunda utan bara fortsätta på det spår som vi har haft hela vägen.

I avsnittet berättar också förbundskapten Peter Gerhardsson om hur han och ledarstaben lägger upp planeringen inför OS, hur truppen svetsats samman bäst och vad träningsmatcherna mot USA och Polen betyder i uppladdningen.

Se hela avsnittet på Svenska Spels Youtube-kanal.