HV71:s poängkung Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker Hejapris till Stefan Livs minnesfond

HV71:s Fredrik Forsberg är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan och skänker Hejapriset, som han tilldelas av Svenska Spel, till Stefan Livs minnesfond.

HV71:s Fredrik Forsberg är Månadens Spelare i september och oktober i HockeyAllsvenskan. Poängligaledaren fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Stefan Livs minnesfond.
– Jag tycker det är ett fint initiativ som både hedrar en stor spelare och gynnar ishockeyn, säger Fredrik Forsberg.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare varje månad under säsongen. Årets första vinnare är HV71:s Fredrik Forsberg.

– Det är klart att det känns ärofyllt att vinna ett sådant pris och att få en belöning för den fina start som både jag och laget har fått på säsongen, säger Fredrik som menar att laget har levt upp till sina egna förväntningar.

– Vi visste att vi skulle målas upp som favoriter och redan när vi samlades i maj började vi prata om att hantera förväntningarna. Vi vet att vi är laget som alla vill slå, som alla kommer göra sina topprestationer mot, men jag tycker att vi stått upp mot det. Vi har varit mentalt redo.

Fredrik Forsberg tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Fredrik Forsberg har valt att skänka pengarna till Stefan Livs minnesfond.

– Fonden delar ut ett årligt stipendium till den bästa målvakten i TV-pucken samt bidrar till HV71:s målvaktsakademi. Jag tycker det är ett fint initiativ som både hedrar en stor spelare och gynnar ishockeyn, säger Fredrik Forsberg.

– På Svenska Spel brinner vi för talangutveckling och därför känns det väldigt roligt att genom Hejapriset till Månadens Spelare kunna bidra med viktiga medel till Stefan Livs minnesfond, pengar som kommer gå till att utveckla unga målvaktstalanger, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.