Handbollslandslagen OS-klara – lag- och förbundskaptenerna gästar Heja-studion

Efter kvalspel är båda de svenska handbollslandslagen klara för sommarens OS. I ett exklusivt avsnitt av Svenska Spels Heja-studio berättar lag- och förbundskaptenerna om sina tankar inför sommarens äventyr.

Under mars spelade både herr- och damlandslaget kval inför sommarens OS-handboll. Herrarna inledde med oavgjort mot Tyskland vilket följdes upp med vinst mot både Algeriet och Slovenien, medan damerna spelade lika mot Spanien och utklassade Argentina.

I onsdags blev de båda landslagen officiellt uttagna till OS.

– Det är superskönt. Jag har personligen, sedan förra året, haft en fyraårsplan i huvudet som sträckte sig till förra våren. Det var precis då som allt blev nedstängt med anledning av corona när vi skulle åka till OS-kvalet. Nu ett år senare får vi komma förbi det och kvalificera oss, och det känns superhärligt, säger Carin Strömberg, lagkapten i det svenska damlandslaget, i en exklusiv intervju i Svenska Spels Heja-studio.

I avsnittet, som nu går att se på Svenska Spels Youtube-kanal, berättar också herrlandslagets lagkapten Andreas Palicka om känslan att kvalificera sig till OS.

– Jag tror inte det gick miste på någon att det betydde extremt mycket för oss alla och givetvis för mig personligen. Jag ser det som min sista chans att få uppleva ett OS och den kvalhelgen vi spelade var rätt så ångestfylld för mig. Man ville prestera väldigt mycket och man skulle göra det på kort tid, så det var en otrolig glädje att vi lyckades, berättar han.

Studion gästas också av de båda förbundskaptenerna Glenn Solberg och Tomas Axnér.

Se hela avsnittet på Svenska Spels Youtube-kanal.