Göteborgs Ishockeyförbund får viktiga medel när Ryan Lasch blir Månadens Spelare i SHL

Ryan Lasch, Frölunda HC, är Månadens Spelare i SHL.

Frölundas Ryan Lasch är Månadens Spelare i SHL. 34-åringen tilldelas Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Göteborgs Ishockeyförbunds utbildningsverksamhet för barn och ungdomar.

Svenska Spel är sedan i somras huvudsponsor till SHL och tillsammans utser de Månadens Spelare. Säsongens första vinnare är Frölunda HC:s Ryan Lasch, som i maj kom tillbaka till Frölunda för en tredje sejour i klubben. Nyförvärvet har gjort avtryck redan från start och leder den totala poängligan efter 6 mål och 19 assist på 18 spelade matcher.

Lasch uppskattar att juryn valde just honom till Månadens Spelare.

– Det är väldigt kul och jag uppskattar verkligen att vara tillbaka i SHL. Det är ju bra att jag bidrar, men det handlar bara om laget, alltid, säger han.

Frölunda leder serien efter 18 spelade matcher och Ryan Lasch är nöjd med hur laget har presterat hittills.

– Vi har inlett säsongen solitt och med bra energi. Vi tar poäng även när vi inte spelar vår bästa hockey och det är en signal om att vi är ett bra lag, konstaterar han.

Nu tilldelas han Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som främjar svensk ishockey. Lasch har valt att skänka pengarna till Göteborgs Ishockeyförbund.

– Och då specifikt deras utbildningsverksamhet för barn och ungdomar, berättar han.

Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel, berättar att det är just den typen av verksamheter som man från huvudsponsorns sida vill vara med och bidra med medel till.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. En stor anledning till vårt engagemang för svensk idrott är att vi vill att barn och unga ska få möjlighet att göra det de tycker mest om och utvecklas inom sin idrott. Att vi genom Hejapriset till Månadens Spelare nu kan bidra till att stärka utbildningsverksamheten inom Göteborgs Ishockeyförbund så att fler killar och tjejer kan få utvecklas till bra hockeyspelare, är väldigt roligt, säger han.

Juryn består av representanter från Svenska Spel, SHL och media.