Framåt för fler i rörelse under Tennisens dag

Den 22 augusti bjuder Svenska Tennisförbundet in till öppna prova-på tillfällen för hela familjen. Målet är att fler ska få komma i kontakt med sporten och uppleva glädjen i att spela tennis. En del av projektmedlen kommer från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels gemensamma projekt Framåt för fler i rörelse.  

Mellan klockan 14 och 16 den 22 augusti kommer Svenska Tennisförbundet tillsammans med 88 lokala klubbar runt om i Sverige erbjuda de som önskar chansen att lära sig tennisens grunder på ett enkelt och roligt sätt. Det är första gången som Tennisens dag arrangeras och planen är att det ska bli ett rikstäckande event som återkommer varje år. 

 Vi funderade på att skjuta på det till nästa år på grund av rådande omständigheter. Men sedan kände vi att när såväl folkhälsan som möjligheten till gemenskap har ställts på sin kant vill Tennissverige göra vad vi kan för att uppmuntra till rörelse. Självklart följer vi de rekommendationer som råder och prova-på tillfällena kommer anordnas med hänsyn för såväl deltagare som arrangörersäger Ola Mårtensson, barn- och ungdomsansvarig på Svenska Tennisförbundet. 

Upplägget kommer variera hos de olika föreningarna, till exempel kommer vissa erbjuda generationstennis och andra chansen att spela mot klubbens tävlingsspelare. Men alla klubbar kommer erbjuda besökarna chansen att testa på tennis och grillning för de hungriga.  

 Att anordna öppna prova-på tillfällen runt om i landet och sänka tröskeln till tennisen och rörelse är precis vad vi önskar att förbunden ska göra med medlen de får från osssäger Linn Rydstedt, projektledare för Framåt för fler i rörelse på Svenska Spel.  

Läs mer om Tennisens dag

Läs mer om Framåt för fler i rörelse