Framåt för fler i rörelse under SM-veckan

Sedan 2015 är Svenska Spel huvudsponsor av SM-veckan som i år går av stapeln i Malmö. Svenska Spel är på plats med bland annat en rörelsebana, där alla besökare som vill får öva på olika rörelsemoment, så som balans och koordinationsförmåga.

Rörelse är viktigt för samhället. Svenska Spel har genom projektet Framför för fler i rörelse genomfört drygt 300 aktiveringar tillsammans med specialidrottsförbund. Och de första siffrorna visar att projektet, som startade 2017, ger önskad effekt.

– Enligt resultatet från en undersökning som vi skickade ut till alla förbund så har Framåt för fler i rörelse bidragit till att fler har kommit i rörelse. Tjugo av de förbund som svarat på undersökningen menar till och med att de, tack vare vårt samarbete, fått totalt cirka 20 000 nya medlemmar. Det är fantastiska siffror som visar att det går att bryta inaktiviteten och stillasittandet, säger Svenska Spels vd Patrik Hofbauer.

– Vår gemensamma kommunikation sänder viktiga signaler. Svenska Spel och den svenska idrottsrörelsen har uppmärksammat problemet med inaktivitet och vi är beredda att göra något åt problemet, säger Patrik Hofbauer.

Under SM-veckan är många av Sveriges specialidrottsförbund på plats när svenska mästare ska koras i bland annat skateboard, rullskridskor och beachvattenpolo. Totalt deltar över 40 olika idrotter under SM-veckan mellan den 26 juni och 2 juli.

Här kan du läsa mer om Framåt för fler i rörelse!