Framåt för fler i rörelse på SM-veckan

Sommarens SM-vecka hålls i Helsingborg och Landskrona 2-8 juli. På smveckan.se hittar du information om tävlingarna och sändningstider i SVT.

Är du i Helsingborg eller Landskrona första veckan i juli? Passa i så fall på att kolla in SM-veckan med över 50 olika idrotter. Svenska Spel finns också på plats med aktivitetsbana och prova-på-aktiviteter för att få fler i rörelse.

Svenska Spel är huvudsponsor för SM-veckan som i sommar avgörs i Helsingborg och Landskrona den 2-8 juli. Svenska Spel finns också på plats med personal och en aktivitetsbana för att lyfta initiativet “Framåt för fler i rörelse!”, ett samarbete med Riksidrottsförbundet med syfte att få fler människor i alla åldrar att bli mer fysiskt aktiva, gärna tillsammans och i föreningslivet.

– I år är det 100 procent fokus på att få fler vuxna att röra på sig, så att de kan agera föredömen för våra barn och ungdomar. Vuxna är också målgruppen i vår marknadsföring, men alla får så klart prova på aktivitetsbanan, säger Stina Packalén som är projektledare för sponsring på Svenska Spel.

50 olika idrotter under SM-veckan

SM-veckan är en bra plats att både skapa och titta på föredömen när det kommer till fysisk aktivitet. Många av Sveriges specialförbund finns på plats när svenska mästare ska koras i bland annat hinderbana, kanotpolo och trampolin. Totalt deltar över 50 olika idrotter under veckan.

– Vi kommer också att erbjuda prova-på-aktiviteter för både barn och vuxna tillsammans med ett tiotal olika förbund, bland annat rugby, skateboard och boule. Det är ett bra sätt att skapa engagemang som kan stärka föreningslivet.

Svenska Spels samarbete med Riksidrottsförbundet innebär att Sveriges 71 specialidrottsförbund kan söka pengar ur Framåtfonden för att på förbunds- eller föreningsnivå bedriva initiativ som gör skillnad. Det kan handla om just prova-på-verksamhet med målet att öka intresset för idrott och ge fler chansen att utveckla sin rörelseförståelse.

Pengarna kan också användas för att stötta projekt som möjliggör samverkan mellan olika idrotter, spontanidrott och gemensam fysisk aktivitet för personer i alla åldrar. Utöver fonden har hela 61 av Sveriges specialidrottsförbund samarbetsavtal med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet genom projektet ”Framåt för fler i rörelse!”.

Mer om SM-veckan.

Mer om Framåt för fler i rörelse.