Följ med Max Salminen på träningsläger på Kanarieöarna i senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo

Följ med OS-seglaren Max Salminen på träningsläger på Fuerteventura och Lanzarote. Se honom segla fram på de stora vågorna och cykla högt uppe i bergen med milsvid utsikt. Hör Max Salminen berätta om livet på träningsläger i det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 11 november och 254 dagar kvar till OS i Tokyo när vi träffar OS-guldmedaljören Max Salminen från Malmö på kanarieön Fuerteventura. Tillsammans med många andra blivande olympier befinner han sig på träningsläger anordnat av SOK inför OS i Tokyo nästa sommar.

I avsnittet tar Max, som tillbringar flera månader på grannön Lanzarote, med tittarna på några av träningspassen, både i segelbåten och på cykeln.

– Vi upptäckte Lanzarote i våras och tyckte det var sjukt bra. Vi tänkte, varför har vi kommit på det här sista vintern innan OS? Då tänkte vi att det här är så bra att vi ska psyka de andra som ligger vid Medelhavet och posta massa på Facebook och Instagram: ”Oj vad bra det är här”, ”Oj vad likt det är Japan”, vilket det också är, säger Max och fortsätter:

– Nu i år är typ alla här, i alla klasser.

Max Salminen berättar om vikten av just träningsläger, om hur han under dessa fokuserar på olika saker och att cykling är en perfekt återhämtning.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen (länk) eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:

Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play