Flera Team Svenska Spel-åkare uttagna till U23- och Junior-VM

Fem av nio aktiva uttagna till U23-VM i finska Vuokatti 8-14 februari, tillhör utvecklingslandslaget Team Svenska Spel. Dessutom tillhör åtta av tolv åkare, uttagna till Junior-VM, satsningen Team Svenska Spel junior.

Nästa vecka inleds Junior- och U23-VM i längdskidor i finska Vuokatti. De svenska landslagstrupperna är nu presenterade och det står klart att majoriteten av alla åkare tillhör antingen Team Svenska Spel eller Team Svenska Spel junior.

– Det är väldigt glädjande att se att de åkare som ingår i Team Svenska Spel och Team Svenska Spel junior har imponerat så stort på landslagsledningen att de nu är uttagna till årets stora U23- och juniormästerskap. För oss som partner är det roligt att se att den satsning som vi gör tillsammans med Svenska Skidförbundet längd bidrar till att utveckla skidåkare som kan konkurrera med de bästa åkarna i världen i sina respektive åldersklasser, säger Sara Pettersson, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

Svenska Spel är sedan sommaren 2019 Presenting partner till Svenska Skidförbundet längd och 2020 var första säsongen för samarbetet. Till förra årets mästerskap var fem Junior-VM-åkare respektive nio U23-VM-åkare en del av utvecklingslandslaget Team Svenska Spel. Mästerskapen blev en stor succé med hela nio svenska medaljer och fem av medaljörerna tillhörde Team Svenska Spel.

– Det ska bli väldigt spännande att följa årets mästerskap. Flera av fjolårets medaljörer är med även i år, bland annat Louise Lindström som förra året vann JVM-guld i sprint och Tilde Bångman och Märta Rosenberg som tillsammans med Louise Lindström var med i det stafettlag som tog JVM-brons, berättar Sara Pettersson.

U23-VM-truppen

Damer
Hanna Abrahamsson, Ulricehamns IF
Louise Lindström, Falun-Borlänge SK, Team Svenska Spel
Ebba Stenman, Älvsby IF SK

Herrar
Leo Johansson, Falun-Borlänge SK, Team Svenska Spel
Fredrik Andersson, Piteå Elit SK
William Poromaa, Åsarna IK
Johan Herbert, IFK Mora SK, Team Svenska Spel
Gustav Berglund, IFK Mora SK, Team Svenska Spel
Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK, Team Svenska Spel

JVM-truppen

Damer
Tilde Bångman, Offerdals SK, Team Svenska Spel Junior
Märta Rosenberg, Duveds IF, Team Svenska Spel Junior
Lisa Ingesson, Strömnäs GIF Skidklubb, Team Svenska Spel Junior
Lisa Eriksson, Strömnäs GIF Skidklubb
Moa Hansson, Landsbro IF SK, Team Svenska Spel Junior
Elin Andersson, We Sports Club

Herrar
Edvin Anger, Åsarna IK, Team Svenska Spel Junior
Truls Gisselman, Rehns BK, Team Svenska Spel Junior
George Ersson, IF Strategen, Team Svenska Spel Junior
Emil Danielsson, Högbo GIF, Team Svenska Spel Junior
Nils Bergström, Rehns BK
Pål Jonsson, Strömnäs GIF Skidklubb