Fjolårstrean Kristianstads DFF besöks i andra avsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan

Efter att förra året ha varit med och fajtats om stora silvret ända in i den sista omgången, är målsättningarna i år ännu högre för Kristianstadss DFF. I det andra avsnittet av Studio Oddsets reportageserie Road to OBOS Damallsvenskan berättar flera tongivande personer i klubben om utmaningarna, truppbygget och målsättningarna.
– Vi kommer aldrig fira en tredjeplats igen, säger tränaren Elisabet Gunnarsdóttir.

Den tidigare Hammarbytränaren Isak Dahlin åker inför säsongsstarten av OBOS Damallsvenskan runt och besöker seriens alla klubbar. Han träffar personerna runt omkring laget och pratar om utmaningar, ambitioner och tankar inför säsongen. I det andra avsnittet gästar han Kristianstads DFF, ett lag som de senaste åren tagit stora steg och etablerat sig som ett topplag.

I avsnittet träffar Isak Dahlin klubbchefen Albert Sigurdsson för att prata om höstens Champions League-kval och klubbens utmaningar. Han träffar också storstjärnan Therese Sessy Åsland, som kom till KDFF inför fjolårssäsongen och som etablerat sig som en av seriens bästa anfallare. Therese berättar om sin karriär, både på och vid sidan av fotbollsplanen.

Elisabet Gunnarsdóttir fick i höstas Svenska Spels pris till Årets tränare i OBOS Damallsvenskan. Tillsammans med Björn Sigurbjörnsson ska hon i år ta laget ytterligare ett steg. I reportaget berättar Elisabet och Björn om truppen, taktik, strategi, visioner, ambitioner, vem gör vad och mycket mer.

Se hela avsnittet på Youtube.