Familjen Salminen lever sitt drömliv under Max OS-satsning

Livet på träningsläger kan vara tufft för seglarfamiljen Salminen, men de lever ändå sitt drömliv.
– Trots att det kan vara hårt så är det helt klart det jag helst skulle vilja göra och som vi kan göra mer i framtiden, säger Susanne Salminen i det senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 11 februari och 180 dagar kvar till OS. Seglaren Max Salminen är kvar på Lanzarote för att förbereda sig inför sommarens stora mästerskap. Men pandemin gör träningssituationen svår. All inomhusidrott är förbjuden så Max har fått vara kreativ för att hitta möjligheter till styrketräning hemma på altanen istället. Till exempel har han förvandlat en vanlig vattendunk till en 20-kilosvikt.

– Vi har förstärkt handtaget och gjort det lite mer ergonomiskt utformat med en trädgårdsslang, berättar Max och visar upp två vikter, en som han själv gjort och en som hans tränare Tapio gjort.

– Då gick det lite fortare, inte riktigt samma finess och handtaget har redan knäckts. Svensk kvalitet här till vänster, jämfört med finsk.

Utvecklats under pandemin
Pandemin har gjort att familjen Salminen utvecklat sin kreativitet. Det menar Max fru Susanne.

– Jag tycker att jag och Max har utvecklats mycket på grund av pandemin. Plötsligt har man upptäckt att man måste tänka utanför boxen på vissa grejer som planering och tänka kreativt när det kommer till att till exempel bygga sitt eget hemmagym, säger Susanne.

Hela familjen är involverad i Max satsning, men Susanne ser det inte som att de gör några uppoffringar.

– Jag har fått till det som jag vill ha det, så att jag inte känner att det är en uppoffring att jag inte kan jobba mer. Jag har min lilla frilansgrej bredvid och för oss är det helt klart vårt drömliv vi lever just nu. Trots att det kan vara hårt så är det helt klart det jag helst skulle vilja göra och som vi kan göra mer i framtiden, säger hon.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play