Eva Stoppel

Eva Stoppel ny finansdirektör på Svenska Spel

Eva Stoppel har utsetts till finansdirektör på Svenska Spel. Hon kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd. Eva Stoppel kommer närmast från Swedbank efter en lång karriär inom Bonnierkoncernen. Hon tillträder sin nya tjänst på Svenska Spel den 1 september 2019.

– Jag är väldigt glad att välkomna Eva Stoppel till Svenska Spel. Förutom hennes gedigna erfarenhet som finansdirektör har hon även värdefull kompetens när det gäller affärsutveckling och förändringsarbete. Hon har också kunskap om digital transformation, något som kommer att vara en stor tillgång för oss. Med Eva så får vi en finansdirektör som har alla dessa viktiga delar och som dessutom vet hur det är att verka i reglerade och hårt konkurrensutsatta branscher, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Eva Stoppel har mångårig erfarenhet av CFO-roller och framför allt från mediebolag. Hon har tidigare varit investeringsdirektör på Bonnier AB och dessförinnan CFO på Bonnier News, Dagens Nyheter och Scribona Sverige.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få ansvara för Finans- och affärsstödsfunktionen för Svenska Spel. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från förändringsarbete och digital transformation i andra konkurrensutsatta branscher, säger Eva Stoppel.

Eva Stoppel efterträder Marie Loob som lämnar Svenska Spel för en ny roll utanför koncernen.