Europamästarna lag Hasselborg möjliggör gratis curlingläger för unga göteborgare

Den 23–24 oktober anordnar Svenska Curlingförbundet tillsammans med Göteborgs Curlingklubb en helg för ungdomar i Göteborg som vill lära sig mer om curling. Tack vare prispengarna som lag Hasselborg fick ta emot vid utdelningen av Svenska Spels Hejapris är deltagandet kostnadsfritt.

Curly Camp är ett ungdomsläger där barn och unga träffas för att lära sig nya saker, träna och umgås. Lägret arrangeras under två dagar där deltagarna delas in i grupper efter ålder och ambitionsnivå. Aktiviteterna är på is, i teorisal och blandas med fysträning ute och sociala aktiviteter vid sidan av. I år genomförs tre läger och den 23–24 oktober är det dags för Göteborg.

Lägret arrangeras i Göteborgs Curlinghall, med Göteborgs Curlingklubb som värd. Sammanlagt finns det 32 platser på lägret och än finns platser kvar. Göteborgs Curlingklubbs ordförande, Anders Pettersson ser mycket fram emot lägret.

– Vi jobbar med att både utveckla och utöka vår verksamhet för barn och unga och ser mycket fram emot att erbjuda Curly Camp på hemmaplan. Det blir ett utmärkt tillfälle att sprida energi till vår ungdomsverksamhet inför säsongen, säger Anders Pettersson.

Gustaf Carlberg, ungdomsledare, tycker också att det känns superkul att Curly Camp kommer till Göteborg i år.

– Ungdomarna får en rolig rivstart på säsongen och möjlighet att inspireras och lära från några av de främsta curlingledarna i Sverige. Det är en mycket fin gest att lägret är gratis och att alla som vill kan vara med, säger Gustaf Carlberg.

I samband med årets Idrottsgala delade huvudsponsorn Svenska Spel ut Hejapriset till årets lag. Som vinnare vann lag Hasselborg 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings eller idrottsförbunds ungdomsverksamhet.

– Alla vi i lag Hasselborg har deltagit i Curly Camp, vars syfte är att skapa gemenskap och utveckling och vi har valt att pengarna ska gå till att betala deltagaravgiften för totalt 100 barn, säger Anna Hasselborg.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, är glad att se att prispengarna från Hejapriset ger fler unga chansen att få ta del av idrottens gemenskap och glädje.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Vi är så glada över att vi tillsammans med Lag Hasselborg kan vara med och möjliggöra för fler ungdomar att testa på och utöva curling, säger Jimmy Sandberg.