Elva Team Svenska Spel-medlemmar klara för OS i Tokyo

Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, har nu presenterat 129 idrottare som kommer representera Sverige i OS i Tokyo. Av dessa tillhör elva Team Svenska Spel.
– Genom Team Svenska Spel har vi kunnat rikta vårt stöd till några av Sveriges bästa idrottare och deras satsning mot OS. Det är enormt glädjande att deras satsningar tagit dem hela vägen till den svenska OS-truppen och vi är stolta att vi har kunnat hjälpa dem på vägen, säger Stina Packalén, avtalsansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med SOK.

Med drygt tre veckor kvar till OS-invigningen i Tokyo presenterade Sveriges Olympiska Kommitté i dag de 129 idrottare som kommer utgöra den svenska truppen. Möjligheten finns fortfarande att truppen kan utökas ytterligare innan den skrivs in om en vecka.

– Möjligheten finns att vi kompletterar truppen med enstaka aktiva, men vårt medaljmål kommer inte att förändras, säger Peter Reinebo, verksamhetsansvarig på Sveriges Olympiska Kommitté till sok.se.

I OS i Rio för fem år sedan tog Sverige elva medaljer. Nu har SOK en målsättning om åtta svenska pallplaceringar.

– Vi har en trupp med ungefär samma slagstyrka som inför Rio 2016 och med många spännande framtidsnamn. Nu siktar vi på ett riktigt bra utfall precis som för fem år sedan, säger Peter Reinebo.

Av de 129 aktiva är 11 en del av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma satsning Team Svenska Spel.

– Svenska Spel är huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté och är med och stöttar hela den svenska OS-truppen. Inför OS i Tokyo tog vi tillsammans med SOK ut ett team som vi valde att stötta lite extra under deras OS-satsning. Det var första gången som vi på Svenska Spel gick in och riktade vårt stöd mot enskilda idrottare. Nu när den svenska truppen i stort sett är spikad är det väldigt glädjande att se hur Team Svenska Spel har uppnått ett stort delmål och blivit uttagna till truppen. Det ska nu bli spännande att följa deras resa på plats i Japan och förhoppningsvis kommer vi kunna se att några av dem också får ställa sig på prispallen med en OS-medalj hängandes runt halsen, säger Stina Packalén.

Läs mer om Svenska Spels samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté.

Team Svenska Spel-aktiva som ska tävla i OS i Tokyo
Armand Duplantis, friidrott – stavhopp
Angelica Bengtsson, friidrott – stavhopp
Khaddi Sagnia, friidrott – längdhopp
Sarah Sjöström, simning – flera distanser
Petter Menning, kanot – K-1 200 meter
Max Salminen, segling – finnjolle
Sofia Mattsson, brottning – 53 kg
Anna Bernholm, judo – 70 kg
Anna Nordqvist, golf
Bordtennislandslaget
Sara Algotsson Ostholt, ridsport – fälttävlan (reserv)