Efter turneringen – 100 nya tröjor till ishockeyföreningar i Malmö

Under Beijer Hockey Games fylls kortsidan i Malmö Arena av en annorlunda publik. 100 tröjor från Tre Kronors hockeyskola har placerats ut på läktaren för att påminna Tre Kronor om att de svenska fansen aldrig är långt borta. Tröjorna, donerade av Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel, kommer skänkas till Malmöklubbarna IK Pantern och Limhamn Hockey efter turneringen.

I helgen spelas Beijer Hockey Games i Malmö Arena. Turneringen är en del av Euro Hockey Tour och förutom Sverige deltar Tjeckien, Finland och Ryssland. I vanliga fall hade läktarna varit fyllda med blågula fans men nu kommer istället en lite speciell hejaklack ta plats på kortsidan. 100 tröjor, donerade av Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor, utplacerade i form av den svenska flaggan ska påminna Tre Kronor om de svenska fansens ständiga stöd. Tröjorna kommer från Tre Kronors hockeyskola och efter matcherna kommer de skänkas till Limhamn Hockeys och IK Panterns hockeyskolor.

– Vi hade såklart gärna sett att vi hade kunnat fylla Malmö Arena med fans som hejar fram det svenska landslaget men då det just nu inte är möjligt får vi synliggöra vårt stöd för Tre Kronor på ett annat sätt. Att vi samtidigt kan bidra till Limhamn Hockeys och IK Panterns hockeyskolor känns väldigt fint, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Tre Kronors hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de yngsta barnen. I hockeyskolan ingår föreningar och klubbar från hela Sverige, däribland IK Pantern och Limhamn Hockey.

– Det är något speciellt med vårt Tre Kronor, gåvan sänder såklart en signal till alla barnen att det svenska landslagets tröja är det mest ärofyllda man kan dra på sig och den traditionen skall vi föra vidare. Tröjorna kommer omedelbart att tillfalla vår skridsko & hockeyskola. Och låt oss hoppas att inom en snar framtid kunna bära dem under en match på plats i publiken, säger Andreas Fornestedt, ordförande IK Pantern.

– Tack för att vi får tröjor av er och att ni tänker på klubbarna runt om i Malmö, att få se glädjen i barnens ögon när de tränar och alla har likadana tröjor är oslagbart. Tröjorna betyder att alla får likadana kläder på träningarna, det blir en gruppgemenskap och att få bära Tre Kronor dressen är alltid speciellt, säger Maritha Andersson, kanslichef på Limhamn Hockey.

Läs mer om Tre Kronors hockeyskola.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.