Efter framgångarna under Curling-EM – Lag Edin och Hasselborg skänker 20 000 till ungdomsverksamhet

De svenska lagen Edin och Hasselborg storspelade under curling-EM och prisades med Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse. Det innebär att lagen får 10 000 kronor var att skänka till valfri svensk ungdomsverksamhet.

– Det känns toppen naturligtvis och angeläget. Vi jobbar för att föryngra curlingen och för att fler unga ska upptäcka vår fantastiska sport. Så det blir vi glada för naturligtvis, säger Karlstads Curlingklubbs ordförande Erik Sandholm.

Touren för yngre juniorer är öppen för alla och vänder sig till nya curlare. Tävlingsformerna är anpassade så att alla får spela många matcher, ha kul och trivas.

– Att få komma ut och tävla under roliga och sociala former är otroligt viktigt för att vi ska fortsätta attrahera barn och unga. Vi vill att alla ska få chansen att upptäcka vår fantastiska sport med rätt förutsättningar. Jag kommer ihåg när jag själv åkte på mina första tävlingarna. Det var miljön och glädjen att få träffa kompisar som var det viktigaste. Det vill vi förstärka ännu mer genom att skänka vårt Hejapris till alla yngre juniorer, säger Sara McManus från lag Hasselborg.

Tillsammans för fler i rörelse drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet med målet att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under curling-EM känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till curlingen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Karlstads Curlingklubb och touren för yngre juniorer kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Linn Rydstedt.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.