Efter cupguldet – Matchens lirare skänker Hejapriset till Hammarbys ungdomsverksamhet

Hammarby tog på söndagen sin första seger någonsin i Svenska Cupen och Jeppe Andersen blev utsedd till matchens lirare. Han tilldelas därför Hejapriset på 10 000 kronor av fotbollens huvudsponsor Svenska Spel, pengar som han väljer att skänka till Hammarbys ungdomsverksamhet.

Det skulle krävas straffar, men till slut kunde Hammarby säkra klubbens första cupguld på herrsidan. En av spelarna som stack ut ordentligt var danske mittfältaren Jeppe Andersen som blev utsedd till matchens lirare.

– Det känns bra att folk tycker att man gjort en bra match. Det är klart att en final, det är en stor match, och att göra en bra prestation i en stor match betyder så klart mycket. Det är jag tacksam för, säger Jeppe som tyvärr fick sitt andra gula kort i slutet av förlängningen och därför fick se guldet säkras från sidan.

– Det var en bra match och jag tycker att vi gör en bra insats hela laget.

Jeppe tilldelas Hejapriset på 10 000 av fotbollens huvudsponsor Svenska Spel, pengar som går till Hammarbys ungdomsverksamhet.

– Det är klart att jag är jätteglad att det går till ett bra ändamål. Jag hoppas att de kan använda pengarna på ett bra sätt. Det är kul att vara med och göra skillnad på något sätt, säger Jeppe.

– Som Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, brinner vi lite extra för barn- och ungdomsidrott och det är därför roligt att vi genom Hejapriset till matchens lirare kan vara med och stärka Hammarbys ungdomsverksamhet, där förhoppningsvis framtidens cupspelare nu tar sina första steg, säger Sara Pettersson, avtalsansvarig sponsringsprojektledare på Svenska Spel.