Efter Covid-sjukdomen – positiva besked för Petter Menning under träningslägret

Efter att ha drabbats av Covid-19 under våren har Petter Menning fått positiva besked under träningslägret på Mallorca.
– Det verkar inte som att det är några bestående men av Corona, berättar Petter i det senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 30 mars och familjen Menning är på Mallorca där Petter laddar upp inför sommarens mästerskap. Under våren drabbades han av Covid-19, men han märker inte av några större besvär efter sjukdomen.

Med på lägret är också den franske kanotisten Maxime Beaumont som Petter brukar träna tillsammans med. De båda tränas då av Petters fru och tränare Evelina Menning, men senare under lägret tar Maximes tränare över vilket brukar fungera bra, menar Evelina.

– Vi kör ganska likt båda två fast vi är från olika länder. Vi har samma träningsfilosofi och så där. Vi har tränat tillsammans många gånger förut, så det är en väldigt bra match, berättar Evelina och förklarar att Petter och Maxime har lite olika styrkor.

– Det som Maxime har, är att han kommer från 1 000 meter, alltså lite längre paddling, så han är lite mer uthållig än Petter. Så han vill träna med Petter för att få upp snabbheten och Petter vill träna med Maxime för att få upp uthålligheten.

Efter första intervallen är Evelina nöjd med det hon ser.

– Jag är nöjd, eftersom Petter var en bra bit före Maxime. Det är positivt eftersom det är just farten som är hans styrka. Hade han varit långt efter hade jag varit orolig. Däremot tror jag att Maxime kommer komma närmre och närmre ju längre passet går, eftersom han är med uthållig.

Petter själv är också nöjd med passet.

– Passet var härligt, det var kul att träna ihop med Maxime igen. Det har varit en lång tid utan att vi har kunnat träna ihop, på grund av pandemin, säger han.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play