Efter Beijer Hockey Games – medel till lokala ishockeyföreningar genom Svenska Spels Hejapris

Ishockeyspelarna Viktor Fasth, Andreas Wingerli och Max Friberg fick alla ta emot Svenska Spels Hejapris under Beijer Hockey Games i Malmö. Prispengarna har de valt att donera till sina moderklubbar. – Det känns kul att kunna få ge tillbaka på det här sättet till Vänersborgs HC, säger Viktor Fasth.

Under Tre Kronors matcher i Beijer Hockey Games fick matchens lirare även motta Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Förutom äran innebar det också att spelarna vann 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening.

I premiärmatchen mot Tjeckien stod målvakten Viktor Fasth för ett antal avgörande räddningar. Prispengarna från Hejapriset valde Fasth valt att ge till Vänersborgs Hockeyklubb då de har en lång och nära relation.

– Jag har tränat både Viktor och hans pappa Kent Eric, hela Vänersborgs HC är otroligt stolta över Viktor. Vi är väldigt tacksamma för tillskottet som kommer gå direkt till vår ungdomsverksamhet. Varje krona räknas och vi uppskattar verkligen att Viktor alltid tänker på oss och stöttar oss när han kan, säger Bosse Tallbo, ordförande Vänersborgs HC.

Under Tre Kronors match mot Ryssland stod Andreas Wingerli för ett fantastiskt spel och valde att donera pengar till Lycksele SK.

– Jag har vuxit upp i Lycksele och klubben betyder väldigt mycket för mig, säger Andreas Wingerli.

Lagkapten Max Friberg utsågs till matchens lirare efter två mål i Tre Kronors vinst över Finland.

– Skövde IK är och kommer alltid vara väldigt viktig för mig, jag är glad över att kunna bidra, säger Max Friberg.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Beijer Hockey Games känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att klubbarna kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.