Duplantis och Stenson i nytt drömlag

Världsstjärnorna Henrik Stenson och Armand Duplantis är lagkamrater i ett nytt lag som satsar stenhårt mot OS i Tokyo nästa år.

– Det känns speciellt att få vara i samma team som de andra fantastiska ambassadörerna. Det gör mig ännu mer motiverad och får mig att vilja prestera ännu bättre, så att man fortsätter vara på samma nivå som övriga teammedlemmar. Det känns verkligen coolt, säger Armand Duplantis. 

 

När Svenska Spel under förra året tecknade avtal som huvudpartner till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) över 2026 så inrättade man snabbt ett eget Team Svenska Spel. Teamet består av nio sommarolympier och ett lag som alla har chans på medalj. Teammedlemmarna, och alla övriga som tillhör SOK:s Topp och Talang-program, får genom Svenska Spels avtal med SOK stöttning för att göra en rejäl satsning mot OS. Ambassadörerna lovar också att försöka inspirera unga till mer rörelse och fysisk aktivitet. 


– Det känns mycket bra. Svenska Spel har alltid funnits där och stöttat idrotten i Sverige på alla nivåer, från knatte och bredd till elit, så det känns kul att få vara med och inspirera barn och ungdomar inom idrottens värld, säger Henrik Stenson. 


– Vi känner oss priviligierade som får möjlighet att jobba med de här idrottarna. Vi tror stenhårt på alla i laget och vi ser fram emot nya framgångar, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel. 


– Svenska Spel är en enormt viktig och långsiktig partner till svensk olympisk idrott. Det här laget skapar ovärderliga möjligheter för många aktiva i Topp och Talang-programmet att kunna nå olympiska framgångar, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.


Team Svenska Spel består förutom av golfaren Henrik Stenson och stavhopparen Armand Duplantis av Angelica Bengtsson, stavhopp, Anna Bernholm, judo, Sofia Mattsson, brottning, Anna Nordqvist, golf, Petter Menning, kanot, Max Salminen, segling, Sara Algotsson, fälttävlan och bordtennislandslaget, herr. 


Trots Coronapandemin är det full satsning som gäller trots lite ändrade träningsmöjligheter. Stenson avslöjar till och med hur han tänker fira ett OS-guld.  

– Hoppa fallskärm med guldmedaljen. Jag sätter på en GoPro och livestreamar, säger Stenson. 


Kanotisten Petter Menning lovar gofika. Åt alla. 

– Om jag vinner OS-guld så lovar jag att bjuda alla, oavsett hur många det blir, som kommer till kanotklubben i Vaxholm på hur mycket fika de vill. Jag bakar både själv och hyr in proffs, haha. 


Angelica Bengtsson är inne på samma linje som Menning. Hon lovar att ställa till med pajkalas för friidrottarna i Växjö. Golfaren Anna Nordqvist lovar däremot inget tårtkalas, men väl glädjetårar. 

– Jag kommer förmodligen att gråta på prispallen, säger hon. 

 

Fakta/Team Svenska Spel

Henrik Stenson, golf

Armand Duplantis, stavhopp

Angelica Bengtsson, stavhopp

Anna Bernholm, judo

Sofia Mattsson, brottning

Anna Nordqvist, golf

Petter Menning, kanot

Max Salminen, segling

Sara Algotsson, fälttävlan

Bordtennislandslaget, herr